Roladka orzechowa z michaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy biszkopt, oddzielamy białka od żółtek, ubijamy piane na sztywno, po czym wsypujemy cukier i ubijamy dalej, następnie dodajemy żółtka, dalej miksujemy i dodajemy make przesiana z proszkiem do pieczenia i kakaem. Przelewamy na blachę posmarowana margaryna i posypana mąką o wymiarach 25x28 cm. Pieczemy około 20-30 minut. Studzimy a następnie przekrawamy na pół.
2.Robimy krem, według wskazówek na opakowaniu. Łączymy biszkopty tak aby jeden zachodził na drugi, smarujemy kremem, zostawiając trochę kremu na wierzch i układamy 5 cukierków na brzegu ( tak jak na zdjęciu)
3.Zwijamy roladę, dla ułatwienia pod spód możemy sobie rozwinąć folię aluminiową. Zwiniętą roladę smarujemy kremem.
4.Dekorujemy pozostałymi cukierkami, jednego kroimy w kostki a drugiego zeskrobujemy nożem tak aby powstały wiórki i gotowe. teraz wstawiamy do lodówki na około 2 godziny
Komentarze