Rolada z malinami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto drożdżowe: Margarynę posiekać z mąką. Ciepłe mleko rozrobić z drożdżami i cukrem. Pozostałe składniki razem połączyć i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Po tym czasie ciasto podzielić na 3 części i każdą rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 4mm. Każde ciasto posypać cukrem pudrem, i pogniecionym biszkoptami. Następnie rozłożyć maliny i pokrojone w plasterki jabłko, posypać cynamonem. Zwinąć rolady, boki wcisnąć do środka, a miejsce łączenia dokładnie zlepić. Owinąć rolady w papier do pieczenia i zostawić na 15 minut w ciepłym miejscu aby podrosły. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Komentarze