RACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA

0 (0 ocen)

  • 40 min

PYSZNE RACUSZKI Z PRZEPISU MOJEJ MAMY

  • 40 min

Składniki:

  • 25 DAG MĄKI,
    OK 1 SZKLANKI ZSIADŁEGO MLEKA,
    1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA,
    1 JAJKO,
    OLEJ DO SMAŻENIA,
    CUKIER PUDER DO POSYPANIA

Racuszki ze zsiadłego mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WSYPAĆ DO MISKI MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, WLAĆ ZSIADŁE MLEKO,WBIĆ JAJKO.CIASTO WYROBIĆ ŁYŻKA NA GŁADKĄ MASĘ.POWINNO MIEĆ KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ŚMIETANY. ROZGRZAĆ NA PATELNI TŁUSZCZ I KŁAŚĆ ŁYŻKĄ NIEWIELKIE PORCJE. SMAŻYĆ NA ŚREDNIM OGNIU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR. GOTOWE POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Porady

NA RACUSZKI ZAMIAST CUKRU PUDRU MOŻNA DODAĆ ROZDROBNIONE OWOCE LUB DOWOLNY DŻEMIK WEDŁUG WŁASNEGO UZNANIA.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy