Racuszki szarlotkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

korzenny aromat na jesienne humory...

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szkl. zsiadłego mleka
    1 szkl mąki
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    cukier wanilinowy
    jajko
    10 dag rodzynek
    2 starte jabłka
    1 łyżka cynanomu
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Racuszki szarlotkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Ciasto odstawić na pół godziny. Smażyć średniej wielkości placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron. Jeszcze ciepłe obsypać cukrem pudrem. Można podawać z konfiturą. Smacznego.

Porady

Placki smażyć na dość małym ogniu, nawet kilka razy przewracając, żeby ciasto w środku nie było surowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy