Pulpety z ryżem.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne, szybkie i tanie pulpeciki.

Składniki:

  • 40-50 dag mięso mielone
    2 szt. marchew
    100 g ryż
    1 jajko
    szczypiorek
    warzywna przyprawa uniwersalna
    przyprawa do mielonego
    zupa pomidorowa
    1,5 łyżki mąka
    3/4 szkl. mleko

Pulpety z ryżem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ugotować na pół miękko, zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać. Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, dodać do marchewki i mielonego. Dodać jajko i przyprawy. Wymieszać. Uformować klopsiki i włożyć do garnka. Zalać zupą pomidorową (mi została z poprzedniego obiadu, ale może to być koncentrat z wodą i kostką rosołową). Dusić pod przykryciem 30-40 minut. Sos zaciągnąć mlekiem z mąką. Sosem polać ziemniaki, do tego pulpeciki. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Komentarze

Podobne przepisy