Pulpeciki z ananasem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealnie nadają się na przystawkę. Ponieważ nie są smażone, a gotowane, mają mało kalorii. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne.

Składniki:

  • ● plastry ananasa (tyle, ile pulpecików)
    ● plastry żółtego sera
    ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● sól
    ● pieprz
    ● jajko
    ● bułka
    ● kostka rosołowa
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 4 łyżki mąki
    ● papryka, ogórek konserwowy i szczypta pietruszki do dekoracji

Pulpeciki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasy osączamy i osuszamy.
    Do mięsa dodajemy
    jajko, namoczoną bułkę, sól
    pieprz, przyprawę uniwersalną i wyrabiamy.
    Formujemy kulki o średnicy
    5 cm, obtaczamy w mące
    i gotujemy na wywarze z kostki
    rosołowej.
  • 2. Na środkach plastrów ananasa
    układamy kulki mięsne
    i przykrywamy plasterkami
    żółtego sera. Dekorujemy
    ogórkiem i papryką i zapiekamy
    w piekarniku 5-10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy