Rumiany Pstrąg

0 (0 ocen)

Uwielbiamy z Mężem taki obiadek!

Składniki:

  • pstrąg
    masło
    2 ząbki czosnku
    cytryna
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna (można dodać inne swoje ulubione przyprawy)
    ewentualnie przyprawa ognista

Rumiany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy, osuszamy i przyprawiamy z każdej strony oraz w środku, solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy grube plastry masła, plasterki czosnku i plasterki cytryny. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinkę.
  • pstrągi 2. Pstrąga obtaczamy w mące i smażymy na masełku z dwóch stron.

Porady

Pstrąga podajemy ze świeżą sałatą i ziemniaczkami, najlepiej opiekanymi:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy