Prowansalska z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i dwukrotnie mielimy z cebulą.
Dodajemy kaszę mannę oraz
przyprawy. Wyrabiamy. Z masy
formujemy klopsiki. Obtaczamy
w bułce tartej. Smażymy
ok. 3 minut na rozgrzanym głębokim
oleju na rumiano. Osączamy
z tłuszczu.
2.Oliwę mieszamy z octem
winnym. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sos odstawiamy
na kilka minut.
3.Warzywa myjemy. Pomidory
koktajlowe przekrawamy na
pół. Obie sałaty rwiemy na kawałki
i dodajemy część natki.
Polewamy sosem i mieszamy
4.Porcje sałaty wykładamy
na talerze. Kładziemy po kilka
klopsików oraz pomidorów.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dekorujemy natką.
Komentarze