Bardzo rozgrzewająca i zdrowa zupa. Idealna za zbliżające się jesienne i zimowe dni.
Składniki:
5 skrzydełek drobiowych
1 marchew
1 por
1 pietruszka korzeń
50 g selera (korzeń)
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
0,5 łyżeczki chilli
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
1,5 litra wody
Natka pietruszki
150 gram koncentratu pomidorowego
Pieprz do smaku
Sól do smaku
Dodatkowo Makaron lub Ryż
Pomidorowa na skrzydełkach z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę. Włożyć skrzydełka. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w plasterki. Warzywa wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi wrzucić do gotującego się mięsa. Gdy wszystko już zmięknie przyprawić natką pietruszki, ostrą czerwoną papryka, chilli, sola i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Komentarze