Pomidorowa na skrzydełkach z chilli

0 (0 ocen)

Bardzo rozgrzewająca i zdrowa zupa. Idealna za zbliżające się jesienne i zimowe dni.

Składniki:

  • 5 skrzydełek drobiowych
    1 marchew
    1 por
    1 pietruszka korzeń
    50 g selera (korzeń)
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    0,5 łyżeczki chilli
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    1,5 litra wody
    Natka pietruszki
    150 gram koncentratu pomidorowego
    Pieprz do smaku
    Sól do smaku
    Dodatkowo Makaron lub Ryż

Pomidorowa na skrzydełkach z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę. Włożyć skrzydełka. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w plasterki. Warzywa wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi wrzucić do gotującego się mięsa. Gdy wszystko już zmięknie przyprawić natką pietruszki, ostrą czerwoną papryka, chilli, sola i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy