Pomidor z mozzarellą i szałwią

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo nieprzeciętna przystawka, aromatyczna w smaku. Nie można się oprzeć tej czerwonej skórce i ciekawości co znajduje się w środku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI:
    - pomidor: 4 sztuki
    - masło: 4 łyżeczki
    FARSZ:
    - mozzarella: 2 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - szczypiorek: 1 łyżka
    - szałwia świeża: 1 pęczek
    - przyprawy do smaku: 1 szczypta

Pomidor z mozzarellą i szałwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę rozgnieść widelcem i włożyć do miseczki, czosnek i szczypiorek posiekać i również dodać do miseczki. Świeżą szałwię umyć, posiekać i wymieszać wraz z innymi składnikami w miseczce, dodać przyprawy.
  • 2. Pomidora umyć, odciąć główkę i staranie łyżeczką wyciągnąć środek. Następnie posolić i delikatnie do każdego włożyć dwie łyżeczki farszu. Przykryć górą od pomidora i dodać łyżeczkę masła na wierzch. Piec w piekarniku na 180 stopniach pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy