Placuszki z piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kroimy pieczarki w talarki i gotujemy. Pierś kroimy w drobna kostkę po czym posypujemy ja przyprawa uniwersalna. Następnie kroimy drobno porę, natkę pietruszki oraz koperek.
2.Do miski wrzucamy pierś oraz pokrojoną porę, natkę pietruszki i koperek. Następnie dorzucamy ugotowane pieczarki oraz rozkłócone jajka. Kolejno dodajemy olej, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, słodka paprykę, przyprawę do kurczaka oraz magi, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
3.Na rozgrzany olej nakładamy łyżką otrzymany farsz w formie małych placuszków. Smażymy i gotowe.
Porady
Placuszki będą lepsze jeśli dzień wcześniej pokroimy pierś i posypiemy ją przyprawa uniwersalna, wstawiając ją do lodówki.
Komentarze