Pizza bianco

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moją ulubioną kuchnią jest kuchnia włoska. Tę oryginalną pizzę po raz pierwszy jadłam właśnie podczas pobytu we Włoszech. Robi się ją bardzo szybko i jest naprawdę łatwa.

Składniki:

  • ● 4 duże ziemniaki
    ● 3 jajka
    ● ok. 10 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● bazylia
    ● olej do smażenia

Pizza bianco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza bianco 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w niewielką kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy
    trochę oleju i na małym płomieniu
    podsmażamy ziemniaki,
    często mieszając. Smażymy
    tak długo, aż się się lekko zrumienią
    i zmiękną.
  • Pizza bianco 2. Żółty ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Jajka kolejno
    wbijamy do miseczki. Następnie
    dodajemy żółty ser,
    doprawiamy do smaku solą,
    pieprzem i bazylią. Dokładnie
    mieszamy.
  • 3. Masę wlewamy do ziemniaków.
    Smażymy na niewielkim
    ogniu, aby się nie przypaliła.
  • 4. Gdy pizza zetnie się z jednej
    strony, przewracamy ją na drugą
    i smażymy jeszcze chwilę.
    Podajemy z keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy