Pieczone ziemniaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeszcze przed wojną piekła je w piecu chlebowym moja babcia. Ja podaję je ze śledziami i sałatką.Dekoruję pomidorkami koktajlowymi i jarmużem.

Składniki:

  • ziemniaki (na 2-litrowy garnek)
    2 jajka
    mielony kminek
    majeranek
    bułka tarta

Pieczone ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie tak, aby pozostały jędrne. Wykładamy.
  • 2. Jajka roztrzepujemy z ziołami. Ziemniaki panierujemy w jajkach i bułce i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w piekarniku na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy