Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna domowo pieczeń drobiowa z dodatkiem makaronu

Składniki:


  • 100 g makaronu świderki
    700 g piersi z kurczaka
    1 cebula
    0,5 czerwonej papryki
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pieprzu mielonego białego
    szczypta chili pieprz cayenne
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocista
    150 g boczku wędzonego w cieniutkich plasterkach
    1 łyżka masła



Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej dodać paprykę z cebulą i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Zdjąć z ognia i ostudzić. Piersi oczyścić i umyć. Zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać podsmażoną ale zimną paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodać bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Foremkę aluminiową wsmarować masłem. Obłożyć z wszystkich stron boczkiem. Wyłożyć połowę mięsnej masy, ułożyć ugotowany(zimny) makaron, wyłożyć resztę mięsa. Mięso przykryć z wszystkich stron boczkiem. Piec 50 minut w 200 st. Foremka o wymiarach 23*10 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Komentarze

Podobne przepisy