Pieczarki nadziewane na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne pieczarki,idealnie nadaja sie na ciepla przekąske.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 -10 dużych ładnych pieczarek
    sok wycisniety z jednej cytryny
    1 duza cebula
    3 zabki czosnku
    10 dag szynki drobiowej
    2 opakowania (po 125g) serka z ziołami
    2 lyzki posiekanej bazyli (moze byc suszona)
    2 lyzki posiekanego tymianku
    sol,pieprz
    masło

Pieczarki nadziewane na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oplucz i osusz. Odetnij nóżki,by dobrze je bylo faszerowac,a potem zetrzyj je na drobnej tarce.Pieczarki uloz na talerzu kapeluszami do dolu i skrop sokiem z cytryny,a nastepnie posol i popieprz do smaku. Cebule i czosnek obierz,posiekaj.Dodaj do startych nózek ,wymieszaj z twarozkiem i przyprawami,a takze pokrojona w kostke szynka.Na koniec dopraw do smaku sola i pieprzem.Na dno pieczarek wloz po odrobinie masla,kazda napelnij przygotowanym farszem.Uloz na blaszce i piecz ok.30 minut w 180 st.Przed podaniem wyloz na polmisek i udekoruj w/g uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy