Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka ze zdrową rzeżuchą i szczypiorkiem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pekińska: 500 gramów
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - rzeżucha: 1 pęczek
    - śmietana gęsta 12%: 250 mililitrów
    - sól, pieprz, cukier (do smaku): 4 szczypty
    - ocet winny około (do smaku): 1 łyżka

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać a rzeżuchę odciąć od korzonków.
    Do tego dodać śmietanę i przyprawy do smaku.
    Wszystko wymieszać i surówkę odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy