pasta twarogowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lubimy pasty na śniadanie w domu, na kanapki do szkoły i pracy, są szybkie, zwykle niedrogie i bardzo smaczne, ta jest właśnie przedstawicielką tych trzech cech :)

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    1 łyżka śmietany 18% lub gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 jajka na twardo
    pęczek szczypiorku lub ulubione posiekane świeże zioła
    sól i pieprz do smaku

Pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg utrzeć ze śmietaną, koncentratem i majonezem. Szczypior, jaja posiekać, dodać do masy twarogowej, przyprawić i wymieszać. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy