Parówkowy torcik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować dla męża, który jest wielkim amatorem parówek

Składniki:

  • ● 1 szkl. mąki
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 3 jajka
    ● 1/2 kg cienkich parówek drobiowych
    ● cebula
    ● 1/2 cukinii
    ● oliwa
    ● łyżeczka ziół prowansalskich
    ● szczypta soli
    ● szczypta pieprzu

Parówkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubijamy z mlekiem,
    solą i pieprzem. Stopniowo
    wsypujemy mąkę (ciasto ma
    być jak na naleśniki). Odstawiamy
    na 30 minut.
  • 2. Z parówek zdejmujemy
    osłonki. Cukinię myjemy, cebulę
    obieramy. Warzywa i parówki
    kroimy w plastry i smażymy
    na oliwie. Białka ubijamy,
    mieszamy z ciastem.
  • 3. Wlewamy do natłuszczonej
    tortownicy (śr. 24 cm). Wkładamy
    warzywa i parówki, posypujemy
    ziołami. Pieczemy
    40 minut w temp. 200 °C

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy