Panna cotta light

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Przepyszny, aksamitny deser

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • - 250 ml śmietany 18%
    - 250 ml mleka
    - 80 g cukru pudru
    - 4 łyżeczki żelatyny
    - 4 łyżki wrzątku
    - cukier waniliowy
    - 5 kostek białej czekolady

Panna cotta light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka z 4 łyżkami gorącej wody, wsypać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
  • 2. Dodać mleko i postawić na niewielkim ogniu
  • 3. Dodać cukier waniliowy, cukier puder, śmietanę kostki białej czekolady. Mieszać aż czekolada się rozpuści. Zdjąć z ognia i odstawić by przestygło.
  • 4. Wlać do miseczek i wstawić do lodówki, aby stężało.
  • 5. Miseczkę włożyć na chwilę do ciepłej wody i odwrócić miseczkę. Udekorować czekolają

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy