Owocowo-warzywne włoskie podpłomyki

0 (0 ocen)

Owocowo-warzywne włoskie podpłomyki.

Składniki:

  • 2szt.podpłomyk włoski z oliwą
    1 szkl. groszku
    1 szkl. czarnej porzeczki
    300 g mozzarelli
    1 łyżka tymianku świeżego
    Sos.
    1/2 szkl. jogurtu greckiego
    1 łyżeczka sosu chilli słodko pikantnego
    sól, pieprz

Owocowo-warzywne włoskie podpłomyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sos wymieszać.
    Groszek zblanszować.
    Mozzarellę pokroić w małą kostkę.
    Podpłomyki posmarować sosem i ułożyć na nich kostki mozzarelli , groszek i czarną porzeczkę.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać do rozpuszczenia sera.
    Posypać listkami tymianku i smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy