Orzechowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste, szybkie, a co najważniejsze pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 180 g posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich,
    450 g mąki,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    200 g cukru,
    250 g margaryny,
    2 białka,

Orzechowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i białka posiekać z masłem. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
  • 2. Z ciasta formować niewielkie kulki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 minut.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy