Omlet puchatek z otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 białka ubić na sztywno z cukrem, ciągle miksując dodać żółtko. W młynku do kawy zmielić otręby na mąkę i przesiać do masy. Dodać aromat, cynamon oraz przyprawę do piernika i delikatnie wymieszać łyżką.
2.Wszystkie składniki na nadzienie wrzucić do miski i utrzeć blenderem do uzyskania konsystencji serka homogenizowanego.
3.Ciasto przelać na lekko rozgrzaną patelnię teflonową bez dodatku tłuszczu.
Smażyć na bardzo małym ogniu ok 5 min z każdej strony. Po usmażeniu zsunąć na talerz, złożyć na pół, wypełnić nadzieniem. Smacznego :)
Porady
Ciasto po wylaniu na patelnię powinno mieć grubość 2-3 cm. Nie należy go za bardzo rozsmarowywać.
Komentarze