Puchatek

4.99 (167 ocen)

Mój ulubiony ! Delikatny, zachwyca smakiem

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń czekoladowy
    4 łyżeczki kakao

    Krem:
    3/4 litra śmietany kremówki 30%
    1/2 kg serka śmietankowego
    1 szklanka cukru pudru
    2 galaretki (u mnie agrestowe)

Wystaw ocenę:

4.99 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubić na puch ze szczyptą soli, dodać cukier, żółtka, dokładnie zmiksować. Delikatnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń i kakao. Piec w 170*C przez 35 min, wystudzić, przekroić na 3 blaty.
  • 2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody i wystudzić.
  • 3. Krem: Ubić śmietanę z cukrem i serem. Dodać tężejącą galaretkę. Każdy blat ciasta przełożyć kremem, udekorować według uznania. Smacznego ;))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować