Ogórkowa przekąska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie. Posiłki komponuję z tego, co akurat mam w lodówce.

Składniki:

  • ● 3 ogórki wężowe
    ● po 2 papryki czerwone, żółte i zielone
    ● 3 ząbki czosnku
    ● cebula
    ● 2 małe puszki koncentratu pomidorowego
    ● kieliszek białego wytrawnego wina
    ● starty żółty ser
    ● 4 łyżki oleju
    ● pieprz
    ● sól
    ● 1/2 łyżki oregano

Ogórkowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy,
    przekrawamy wzdłuż na pół
    i wydrążamy nasiona. Papryki
    myjemy, usuwamy gniazda
    nasienne, miąższ kroimy
    w kostkę.
  • 2. Cebulę siekamy, czosnek
    miażdżymy. Smażymy na oleju,
    wsypujemy paprykę i dusimy
    kilka minut. Dodajemy
    koncentrat i wino, doprawiamy
    i dusimy 15 minut. Zdejmujemy
    z ognia, dodajemy
    ser i mieszamy. Ostudzonym
    farszem napełniamy ogórki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy