Nototenia w panierce limonkowo- koperkowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Nototenia to smaczna delikatna ryba. Marynowana w limonkowo-koperkowej mieszance to moja smaczna propozycja podania tej rybki.Polecam.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 4 filety nototeni
    pęczek świeżego koperku
    sok z 1 limonki
    sól
    pieprz biały
    4 łyzki oliwy z oliwek do marynaty
    masło klarowane do smazenia
    2 łyzki mąki
    2 łyzki bułki tartej .

Nototenia w panierce limonkowo- koperkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Rybę oczyścić. Przygotować marynatę z posiekanego koperku , pieprzu,soli wyciśnietego soku z limonki i oliwy . Nasmarowć filety z obu stron ,podstawić w marynacie na godzinę.
    Filety mototeni obtoczyć w mące wmieszanej z bułką tartą z dodatkiem posiekanego koperku . i smazyc na rozgrzanej patelni z masłem klarownym z obu stron złoty kolor.Smacznego.

Porady

4porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy