Nadziewane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 20 min

przepis jest od mojej cioci

  • 20 min

Składniki:

  • 20 pieczarek, 1 duża cebula, 4 ząbki czosnku, łyżka masła, ok. 2 łyżek bułki tartej, troche posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz do smaku

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyścić i umyć pieczarki, następnie 3 pieczarki całe i poobcinane nóżki z pozostałych pieczarek posiekać na drobną kostkę. Na patelni roztopić masło i poddusić pokrojoną w drobną kostkę cebule, posiekane pieczarki i nóżki pieczarek, przeciśnięty czosnek a na koniec dodać natke pitruszki i tartą bułke. Farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ostudzamy. Przestudzonym farszem napełniamy kapelusze pieczarek i układamy na blasze, pieczamy w rozgrzanym piekarniku do 140 C i piec ok.20 minut

Porady

Można też posypać startym żółtym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy