Nadziewane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pieczarki te zawsze robię z teściową. Robimy je gdy mamy ochotę na małe co nie co

  • 45 min

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    4jaja ugotowane na twardo
    pęczek natki pietruszki
    pęczek rzodkiewki

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, odcinamy trzonki i lekko wydrążamy kapelusze. Trzonki,jaja,pietruszkę i rzodkiewkę kroimy drobniutko. Pokrojone warzywa mieszamy ze sobą doprawiając solą i pieprzem.
  • 2. Przygotowanym farszem nadziewamy wydrążone kapelusze mocno uciskając. Obtaczamy całość w jajku i bułce i obsmażamy z obu stron na złoty kolor
  • 3. Rady Magdy: Farsz można urozmaicać w zależności kto co lubi.

Komentarze

Podobne przepisy