Nadziewane cukinie

0 (0 ocen)

w letnim sezonie chętnie korzystam z bieżących warzyw.

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    30 dag podrobów drobiowych ( np. żołądków albo wątróbek)
    40 dag mieszanych grzybów leśnych
    sól pieprz
    olej do smażenia
    1 cebula
    1 marchew
    po 2 łyżki ugotowanego zielonego groszku i kukurydzy
    3 pomidory
    zielenina

Nadziewane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby przebrać, umyć osączyć, rozdrobnić. Podroby umyć osączyć pokroić. W rondlu rozgrzać olej, włożyć podroby i grzyby, razem udusić w trakcie dodać obraną i posiekaną cebulę, pod koniec duszenia dodać groszek i kukurydzę i startą marchew.
  • 2. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką wyjąć pestki. Uduszony farsz przyprawić do smaku, napełnić nim cukinie, przykryć pokrojonymi w plastry pomidorami, wstawić do piekarnika piec, aż cukinia stanie się miękka (można posypać startym serem). Po wyjęciu z piekarnika posypać zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy