" Muszle zielono mi.."

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób

Muszle Zielono Mi... to potrawa dla wielbicieli szpinaku i mozarelli :)

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • -400g Makaron typu Conchiglioni Rigati
    -500g Szpinak mrożony- liście
    -3 ząbki czosnek
    -4 kulki mozarella
    -2 szt dojrzały pomidor
    -1 puszka krojonych pomidorów
    -Sól, pieprz, ulubione zioła do smaku
    -Oliwa

" muszle zielono mi.." - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente, z sola i oliwa.
    Szpinak wrzucamy na rozgrzana oliwe, doprawiam sola, bialym pieprzem i czosnkiem.
    Może być też szpinak mrożony -liście.
    Ser mozarella kroimy w kostkę i mieszamy z przstudzonym szpinakiem.
    Następnie na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić rozduszony czosnek,2 świeże pomidory+ puszkę krojonych pomidorów, sól, pieprz i zioła.
    Gotować przez ok. 10min
    Powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego naczynia na nim ułożyć wypełnione muszle, i zapiec w piekarniku ok 20minut. Idealne danie na obiad lub ciepłą kolację.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy