Musaka z grzybów

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smakuje wybornie

  • 50 min

Składniki:

  • 500g grzybki lub pieczarki
    3szt jajka
    300ml mleko
    200ml śmietana
    10 kromek chleb
    100g boczek wędzony lub parzony
    2szt cebula
    kucharek
    oregano
    pieprz
    2ząbki czosnek
    olej do smażenia

Musaka z grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokroić.Cebulę i czosnek posiekać a boczek pokroić w kostkę to wszystko przesmażyć na gorącym oleju a następnie dodać pokrojone grzyby,dodać kucharek,pieprz i oregano,wszystko razem poddusić.Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć jedną przy drugiej pięć kromek chleba namoczonego w mleku.Na ułożonych kromkach ułożyć połowę przygotowanego farszu i przykryć pozostałym chlebem namoczonym w mleku.Chleb pokryć pozostałą częścią farszu i zalać śmietaną z rozmieszanymi w niej jajkami.Danie wstawić na krótko do piekarnika i zapiec.

Porady

Do tego dania wydaje mi się,że będzie lepszy chlebek tostowy.

Komentarze

Podobne przepisy