MUS CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

CIEKAWY SMAK

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 Czekolada mleczna o smaku Toffi
    2 łyżki cukru pudru
    400 ml śmietany kremówki 30% zimnej

    do dekoracji:
    kolorowe drażetki, posypka czekoladowa i podłużne biszkopty lub rurki waflowe

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus Czekoladowy 1. CZEKOLADĘ POŁAMAĆ, WRZUCIĆ DO KUBECZKA, WLAĆ 1 ŁYŻKĘ ŚMIETANY I STOPIĆ W KĄPIELI WODNEJ MIESZAJĄC CAŁY CZAS. WYSTUDZIĆ.
    ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM PUDREM ZA POMOCĄ MIKSERA.
    CZEKOLADĘ PRZEŁOŻYĆ DO MISECZKI, DODAĆ TROCHĘ UBITEJ ŚMIETANY I WYMIESZAĆ.
    NASTĘPNIE MIKSUJĄC MIKSEREM DODAWAĆ RESZTĘ UBITEJ ŚMIETANY.
    GOTOWY MUS PRZEŁOŻYĆ DO SZKLANYCH PUCHARKÓW/ 2 SZT/
    UDEKOROWAĆ DOWOLNIE I SCHŁODZIĆ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy