Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny deser, nie za słodki, nie za gorzki, delikatny i puszysty. Polecam każdemu, kto tak jak ja uwielbia czekoladę :)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 g czekolady deserowej
    50 g czekolady mlecznej
    3 jajka
    1,5 łyżki mocnej kawy
    1,5 łyżki likieru czekoladowego
    1/2 pomarańczy
    1/2 cytryny
    szczypta soli
    1 m.ł. śmietany 36%

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę z pomarańczy trzemy na małych oczkach. W rondlu umieszczamy śmietankę, czekoladę, skórkę z pomarańczy, sok wyciśnięty z kawałka pomarańczy i cytryny. Wszystko razem roztapiamy, cały czas mieszając (trzeba uważać, aby czekolada się nie przypaliła).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy