Mini serniczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne mini serniczki sprawdzają się nie tylko w wielkanocnym koszyczku, a także na stole wielaknocnym, a dzieci za nimi przepadają...

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - ser twarogowy: 1 kilogram
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - margaryna: 125 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - BISZKOPTY OKRĄGŁE: 12 sztuk
    - płatki migdałowe: 30 gramów

Mini serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem białym i wanilinowym na białą masę. Następnie dodajemy po łyżce sera i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia. Kolejno wlewamy rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Na końcu dodajemy pianę z ubitych białek i delikatnie mieszamy. Papilotki umieszczamy w blaszce na muffinki i wkładamy do nich po jednym biszkopcie. Wylewamy masę serową do 1/2 objętości. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni. Pieczemy niecałą godzinę.


Komentarze

Podobne przepisy