1.1.Drożdże pokruszyć do miski. Mleko lekko podgrzać dodać trochę do drożdży wsypać pół łyżeczki soli, trochę pieprzu, oregano. Wszystko razem pomieszać do rozpuszczenia się drożdży.
2.Następnie dodać mąkę i resztę mleka zarobić ciasto. Pod koniec zarabiania dodać olej i połączyć z ciastem. Gotowe wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
3.Pieczarki umyć, pokroić podsmażyć na patelni. Pod koniec dodać pokrojoną drobno cebule odstawić do ostygnięcia.
4.Paprykę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w paski lub w kostkę lekko podsmażyć. Gdy pieczarki ostygły dodać pokrojona paprykę i podsmażoną kiełbasę. Wszystko razem wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5.Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę rozwałkowujemy na taką grubość jak kto lubi. Wycinamy kółka na wycięte kółka nakładamy wymieszane ze sobą składniki posypujemy startym serem. Wykładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-40 minut (to zależy jak ciasto jest grube).
Komentarze