Migdałowo-kokosowe chmurki.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatne jak puszek, z chrupiącą skorupką i wiśniową bitą śmietaną. Rozpływają się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 białka
    40 g mąki ziemniaczanej
    150-200 g cukru pudru
    50 g drobno zmielonych migdałów
    50 g zmielonych wiórków kokosowych
    masa:
    250 ml śmietanki tortowej 36 %
    1 łyżeczka żelatyny
    2 łyżki cukru pudru
    4 łyżki dżemu wiśniowego

Migdałowo-kokosowe chmurki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Migdałowo-kokosowe chmurki. 1. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy po woli cukier puder. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, oraz migdały i wiórki, delikatnie mieszamy by wszystko dobrze się połączyło.
    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce małe ciasteczka, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Upieczone beziki dobrze wystudzić.
    Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, odstawiamy by wystygła. Nasz dżem miksujemy by rozdrobnić całe owoce.
    Ubijamy śmietankę z cukrem, dodajemy dżem wiśniowy i wystudzoną żelatynę. Napełniamy szprycę cukierniczą naszą masą i przekładamy nasze beziki , przykrywamy drugą bezą lekko dociskając, czekamy by masa dobrze zastygła i SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy