Mięsna zapiekanka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna zapiekanka a'la spagethi

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag miesa mieloneho
    40-50 dag pieczarek
    1 cebula
    2 łyzki koncentratu pomidorowego
    sos do spagethi
    30 dag makaronu
    15 dag sera zółtego
    olej
    bazylia, zioła prowansalskie

Mięsna zapiekanka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulke pokroić w kostkę, zeszklić na oleju dodać mięso mielone. Pieczarki pokroic w połksięzyce i podsmazyć na maśle lub oleju. Połączyć z mięsem. Rozmieszać sos do spagethi w ok 800ml ciepłej wody, dodać przecier, zioła i doprawić do smaku. Sos dodać do mięsa i pieczarek. Makaron ugotować. Naczynie posmarować masłem. Ułożyc makaron, sos z mięsem i pieczarkami posypać serem, kolejna warstwa tak samo, makaron sos z mięsem i pieczarkami i ser. Piecz 30 min w 200 st.

Komentarze

Podobne przepisy