Melon faszerowany sałatką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna, soczysta sałatka z kurczaka z kawałkami melona i prażonym słonecznikiem. Wspaniale się prezentuje i zachwyca smakiem i wyglądem.

  • 25 min

Składniki:

  • - 1 melon miodowy

    - 1 mała sałata lodowa

    - 1 zielona lub czerwona papryka

    - kilka ogórków konserwowych

    - zielona cebulka

    -groszek konserwowy ( 1 puszka)

    -300 g słonecznika łuskanego

    - sól i pieprz

    - kilka łyżek gęstego jogurtu greckiego

    - 1 podwójna pierś z kurczaka

Melon faszerowany sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MELON FASZEROWANY SAŁATKĄ 1. Mięso ugotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych (2-3) i kostki rosołowej. Z melona ściąć kapelusik wydrążyć środek, miąższ pokroić w grubszą kostkę.
  • Melon faszerowany sałatką 2. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Mięso, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, cebulkę posiekać. Wymieszać wszystko razem, dodać groszek, doprawić. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i ostudzony dodać do sałatki.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do wydrążonego melona, przykryć kapelusikiem.

Porady

Aby melon się nam nie przewracał, należy lekko ściąć jego spód.

Komentarze

Podobne przepisy