MASCARPONKI RYŻOWE

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

poezja smaku, moje wnuki przepadają za nimi

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Przepis znalazłam na blogu kul u Doroty, lecz trochę go zmodyfikowałam.
    Składniki na około 30 sztuk:
    2 opak. (po 250 gram) mascarpone
    150 gram ryżu preparowanego
    2 cukry waniliowe po 16 gram lub aromat śmietankowy
    2 łyżki cukru pudru
    Do panierki:
    biszkopty pokruszone na proszek ok. 60 gram
    Kawa rozpuszczalna około 2 łyżki

Mascarponki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do Mascarpone dodać cukier puder, wanilię, zapach i wymieszać. Dodać ryż preparowany i dokładnie połączyć.
    Formować kulki i panierować w pokruszonych biszkoptach lub biszkoptach wymieszanych z kawą.
    Ja zrobiłam 2 wersje, jedne panierowałam tylko w ciastach a drugie w ciastkach z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Obie wersje są bardzo smaczne, kuleczki rozpływają się w ustach. Należy przechowywać je w chłodzie.

Porady

Radzę zrobić podwójną porcję, bo znikną błyskawicznie

Komentarze

Podobne przepisy