Marchewkowe sledziki Agaty

0 (0 ocen)

  • 25 min

Marchewkowe sledziki sa gosciem na moim rodzinnym stole od dawien dawna , bardzo prosto je przygotowac , a podane z ciepla bagietka smakuja wysminicie!

  • 25 min

Składniki:

  • *matiasy ok. 6 płatów
    *5 dużych marchewek
    *kawałek pora
    *3-4 łyzki majonezu
    *garść swieżej pietruszki

Marchewkowe sledziki agaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy delikatnie płuczemy i kroimy w niezbyt duże kawałki.
    Marchewki gotujemy , obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach.
    Por myjemy i kroimy w cieniutkie paseczki.

    Wszystko razem mieszamy dodajac ok 3-4 łyżek majonezu.
    Wierzch posypujemy swieza natka pietruszki.
    Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy