Lubię gotować bo jedzenie to jedyna pozytywna rzecz jaką cała rodzina robi razem. Potrawa ta jest dość szybka w przygotowaniu, dzięki czemu można więcej czasu poświęcić rodzinie.
Makaron z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju.
SOS: Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub w kostkę jeśli są duże. Plasterki szynki pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki. Pod koniec smażenia dodać cebule i czosnek, a następnie szynkę. Wlać śmietanę, dodać parmezan, bazylie. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Makaron rozłożyć na talerze, polać sosem i posypać natka pietruszki.
Komentarze