Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepis dostałam od Koleżanki

  • 50 min

Składniki:



  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego

    20-30dkg świeżego fileta z łososia

    20dkg szpinaku mrożonego

    10dkg sera feta

    1jajko

    1 łyżka śmietany

    Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,

    Troszkę soku z cytryny,

    2 ząbki czosnku

    1 łyżka masła

Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło wrzucić szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, sok z cytryny , śmietanę i jeszcze chwilę podsmażyć. Przestudzić. Filet z łososia podzielić na dwa kawałki ,skropić sokiem z cytryny i posolić. Ciasto francuskie podzielić na dwie części i ponacinać pod ukosem. Na środek ciasta wyłożyć szpinak, na szpinak dać ser feta, a na ser położyć filet z łososia. Zwinąć,przeplatać warkocz, formując kształt ryby. Całość posmarować jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 30-40 min. Podawać z dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.54 (279 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim