Losos w sosie smietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie jest bardzo proste :
Lososia myjemy ,oddzielamy ewentualnie od skory -jezeli takowa posiada - ukladamy w naczyniu zarodpornym. Wlaczamy piekarnik na okolo 165-170 st. i nagrzewamy
2.Smietane wlewamy do nie zbyt duzego naczynia i podgrzewamy (nie powinna sie zagotowac), tak dlugo ,az nadmiar plynu odparuje i zacznie nam sie tworzyc gesty sos ,doprawiamy sola i pieprzem .Nastepnie takim sosikiem ,zalewamy naszego lososia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,na okolo 20 -25 min. nie za dlugo ,aby nasz losos nie byl za suchy .
3.Makaron gotujemy ,tak jak lubmy . Lososia podajemy z makaronem ,calosc skrapiamy sokiem z cytryny,. Podajemy z ulubiona salatka -polecam ,salatke z pomidorow . Smacznego
Komentarze