Losos w sosie smietanowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jedno z moich ulubionych dan :)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 kawalki lososia
    200 ml slodkiej smietany 30%
    sol ,pieprz
    2 plasterki cytryny
    makaron

Losos w sosie smietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie jest bardzo proste :
    Lososia myjemy ,oddzielamy ewentualnie od skory -jezeli takowa posiada - ukladamy w naczyniu zarodpornym. Wlaczamy piekarnik na okolo 165-170 st. i nagrzewamy
  • 2. Smietane wlewamy do nie zbyt duzego naczynia i podgrzewamy (nie powinna sie zagotowac), tak dlugo ,az nadmiar plynu odparuje i zacznie nam sie tworzyc gesty sos ,doprawiamy sola i pieprzem .Nastepnie takim sosikiem ,zalewamy naszego lososia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,na okolo 20 -25 min. nie za dlugo ,aby nasz losos nie byl za suchy .
  • 3. Makaron gotujemy ,tak jak lubmy . Lososia podajemy z makaronem ,calosc skrapiamy sokiem z cytryny,. Podajemy z ulubiona salatka -polecam ,salatke z pomidorow . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy