Łosoś w cieście francuskim na poduszcze z pora

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ta potrawa jest szczególna ponieważ przygotowałam ją dla rodziców z okazji 40 rocznicy ślubu i wszystkim gościom smakowało.

  • 40 min

Składniki:

  • Łosoś
    ciasto francuskie
    1 por
    olej do smażenia
    sól,pieprz


Łosoś w cieście francuskim na poduszcze z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać łososia ze skóry i dokładnie umyć.
  • 2. Owinąć łososia ciastem francuskim i piec około 20-30 minut w naczyniu żarodpornym.
  • 3. Umyć por, przekroić na 2 części (żeby obydwa zmieściły się do garnka) i zagotować i gotować dalej do miękkości.
  • 4. Zagotowanego pora pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
  • 5. Upieczonego łososia i ugotowanego i podsmażonego pora ułożyć na talerzu wg uznania.
  • 6. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy