pół kurczaka
leśne grzyby ugotowane ok 150 gr
majeranek
przyprawa do drobiu
przyprawa do flaków
1 kostka bulionowa
ziele angielskie
listek laurowy
kilka ziaren kolorowego pieprzu
pól czerwonej papryki
pół żółtej papryki
1 cebula
1 łyżka oleju
sól
pieprz
Kurczak z grzybami a'la flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka ugotować lub udusić w szybkowarze. Mięso oddzielić i rozdrobnić ale nie kroić zbyt drobno, lepiej porozrywać. Na oleju podsmażyć cebulkę dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ugotowane grzyby. Poddusić lekko na patelni i dodać do mięsa z kurczaka. Podlać bulionem ok 2-2,5 szkl. Dodać przyprawy i gotować ok 10 min.
Można doprawić zasmażką ale ze względów zdrowotnych raczej nie używam zasmażek.
Komentarze