Kubusiowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny deser na niedzielne popołudnie, nie tylko dla dzieci :)

  • 60 min

Składniki:

  • duże opakowanie biszkoptów
    1 l soku przecierowego typu KUBUŚ
    3 budynie waniliowe
    7 łyżek cukru
    duże opakowanie delicji
    1 bita śmietana w proszku
    szklanka mleka
    2 galaretki czerwone
    2 galaretki brzoskwiniowe
    świeże owoce (np. banany)

Kubusiowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuść budynie w szklance wody. Zagotuj sok KUBUŚ z cukrem, ugotuj na nim budynie. Biszkopty ułóż na dnie formy, na nie wyłóż gorący budyń, schłodź. Na wierzchu ciasno ułóż delicje. Czerwone galaretki rozpuść w 1/2 l wrzątku. Bitą śmietanę wymieszaj z mlekiem, ubij na sztywno i dodaj tężejącą czerwoną galaretkę. Wymieszaj razem, rozsmaruj na delicjach, wyrównaj, postaw do stężenia. Brzoskwiniowe galaretki rozpuść w 1/2 l wrzątku. Wierzch wyłóż warstwą owoców i zalej tężejącą brzoskwiniową galaretką.
    Smacznego :)

Porady

Do placka można użyć także innych owoców np. mandarynek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy