Kotlety z otrębami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pysznie i zdrowo. Połączenie mięsa wołowego z otrębami owsianymi i sok z cytryny nadaje kotletom niesamowitego "góralskiego" aromatu.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
    10 łyżek otrąb owsianych
    400 ml mleka 2%
    2 jajka
    sok z cytryny
    sól ,pieprz

Kotlety z otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z otrębami 1. Otręby zalewamy mlekiem i odstawiamy na 20 min ,następnie odsączamy. Do mielonego mięsa dodajemy jajka ,sól ,pieprz i otręby. Wyrabiamy na jednolitą masę i smażymy na patelni beztłuszczowej. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy