Kotlety mieszane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę szybką potrawę moja córeczka zawsze zjada z przyjemnością.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 ogórki kiszone
    ● kilka pieczarek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia

Kotlety mieszane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w małą kostkę.
    Pieczarki oczyszczamy.
    Ogórki i pieczarki
    kroimy w małą kostkę.
  • 2. Jajka rozkłócamy. Dodajemy
    mąkę i majonez
    i mieszamy trzepaczką.
    Dodajemy mięso, ogórki
    i pieczarki i dalej mieszamy.
    Wsypujemy przyprawe uniwersalna.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nakładamy
    porcje masy, lekko spłaszczamy.
    Kotlety smażymy
    z obu stron.

Porady

Kotlety doskonale smakują z keczupem. Do masy mięsnej nie trzeba dodawać soli.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy