Dodatkowo;
-dżem do posmarowania ciasta wg uznania
-50-80 dag owoców(banany, jabłka, śliwki, jagody, orzechy jak kto lubi to może być to twaróg)
-papier do pieczenia
-tłuszcz do posmarowania formy
Ciasto mieszane widelcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta wkładaj do miski w kolejności podanej wyżej, cały czas mieszając widelcem, do uzyskania jednolitej masy( czas mieszania ok. 10 minut). Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej tłuszczem blaszki. Wierzch ciasta posmaruj dżemem, wyłóż owoce( ja użyłam: banany,jabłka i orzechy). Przygotuj kruszonkę: zagnieć margarynę z mąką i cukrem, skub małe kawałeczki, posyp ciasto z wierzchu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 185 stopni C, piecz 55 minut.
Komentarze