KOSTKI RYŻOWO - BANANOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

kostka maryaryny, lub masłapół szklanki cukru2 szklanki mleka w proszku3-4 łyżki kakaowafle ryżowe, ryż prepatowany, biszkopry, herbatniki, rodzynki, orzechy(lub migdały), śliwki suszone, 3 banan

  • 60 min

Składniki:

  • kostka margaryny, lub masła
    pół szklanki cukru
    2 szklanki mleka w proszku
    3-4 łyżki kakao
    wafle ryżowe, ryż prepatowany, biszkopry, herbatniki, rodzynki, orzechy
    (lub migdały), śliwki suszone, 3 banany

Kostki ryżowo - bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włóż masło lub margarynę, wsyp cukier i kakao. Rozpuść
    tłuszcz na wolnym ogniu, mieszając.
    Gdy składniki się połączą, zdejmij z ognia, wsyp mleko w proszku i
    starannie wymieszaj.
    Pokrusz wafle, ryż, biszkopty, heratniki, pokroj na drobne kawałki
    orzechy lub migdały, sparz rodzynki i pokroj śliwki obierz banany i
    zgnieć przez praskę.
    Wrzuć wszystko do masy i starannie wymieszaj składniki.Przełóż do
    podłużnej blachy (keksówki) i wyłóż folią aluminiową. Wstaw do
    lodówki na klilka godzin aż ciasto stężeje. Podawaj pokrojone w
    kostki.

Komentarze

Podobne przepisy