kopytka serowe z koperkiem

0 (0 ocen)

rozpływają się w ustach

Składniki:

  • 50dag białego sera, 50dag ziemniaków, Pęczek koperku, mąka pszenna, 2łyżki mąki ziemniaczanej, sól, 2 jajka.

Kopytka serowe z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane, zimne ziemniaki i ser zmielić do miski, wyrównać ręką. Podzielić na 4części, jedną część, wybrać na wierzch i dosypać do równa mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, dodać jajko, sól, posiekany koperek. Dodać jajko i sól. Zagnieść ciasto, uformować wałeczki, spłaszczyć je i pokroić w ukośne romby. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy